• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

1. Hvem kan klage?

Enhver kan klage til ombudsmanden, også udlændinge samt private virksomheder og institutioner.

I din klage skal du skrive dit navn og en postadresse, hvortil ombudsman-den kan sende sine breve til dig om sin behandling af din klage.

Hvis du har bedt en anden om at klage for dig, skal du underskrive en fuldmagt til ham eller hende, før ombudsmanden kan behandle din klage. Du kan eventuelt benytte denne fuldmagtsformular. Fuldmagten skal afleveres til ombudsmanden sammen med klagen.

2. Hvordan klager du til ombudsmanden?

Det er gratis at klage til ombudsmanden.

Du kan klage til ombudsmanden mundtligt eller skriftligt. Hvis du har mulighed for at skrive, vil ombudsmanden bede dig om at klage skriftligt.

Du laver en skriftlig klage ved at skrive et brev til ombudsmanden. Du kan eventuelt benytte denne klageformular.

Af blandt andet it-sikkerhedsmæssige årsager henter ombudsmanden ikke filer ned fra eksterne links.

Du behøver ikke at formulere brevet på en bestemt måde eller på et særligt juridisk sprog. Du skal bare forklare ombudsmanden, hvilken myndighed (eller hvilken medarbejder eller afdeling i en myndighed) som du vil klage over og hvorfor.

Navn, postadresse og underskrift

Du skal altid oplyse dit navn og postadresse og underskrive dit brev til ombudsmanden. Ombudsmanden behandler ikke anonyme klager.

Hvis du klager pr. e-mail eller fax, skal brevet underskrives først. Det vil sige, at hvis du vil sende din klage pr. e-mail, skal du skanne klagen med din underskrift, før du sender den til ombudsmanden. Hvis du sender din klage pr. e-mail uden underskrift, skal du efterfølgende med almindelig post sende en underskrevet bekræftelse på, at det er dig, som har klaget. Dette er for, at ombudsmanden kan sikre sig, at det er dig, der klager.

Vær opmærksom på at ombudsmanden ikke har mulighed for at modtage eller sende krypterede e-mails (dvs., e-mails, hvor indholdet er ændret, så det kun kan læses af den, som har den rigtige krypteringsnøgle). Derfor er det ikke sikkert at sende fortrolige oplysninger til ombudsmanden pr. e-mail. Dette er også grunden til, at ombudsmanden sender sine breve om sin behandling af din klage til din postadresse.

Telefonisk og personlig vejledning

Hvis du er i tvivl om, hvordan og hvor meget du skal skrive, kan du ringe og få telefonisk vejledning. Du kan også møde op personligt og tale med ombudsmanden eller en af ombudsmandens medarbejdere.

Du skal sende din klage til:

Ombudsmanden for Inatsisartut
Postboks 1606
3900 Nuuk

Fax: (+299) 32 16 87

Du kan møde op personligt på adressen:

Ombudsmanden for Inatsisartut
Noorlernut 53
3900 Nuuk

Der er mulighed for personlig eller telefonisk henvendelse i følgende kontortid:

Mandag: 10.00-14.00
Tirsdag:  10.00-14.00
Onsdag:  Lukket
Torsdag: 10.00-14.00
Fredag:   10.00-14.00

Du kan ringe på telefonnummer: (+299) 32 78 10