• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

Qeqqata Kommunia har i en årrække ikke fået kundgjort kommunens kommunale vedtægter i overensstemmelse med gældende ret. Det konkluderer ombudsmanden i en ny udtalelse.

På baggrund af en tidligere klagesag, undersøgte ombudsmanden af egen drift kommunens kundgørelse af kommunale vedtægter i perioden 2014-2020.

Ombudsmanden konkluderede, at vedtægterne ikke er blevet kundgjort på hjemmesiden www.naalakkersuisut.gl, som fastsat i Selvstyrets bekendtgørelse nr. 1 af 2. januar 2013 om elektronisk kundgørelse.

Dette fandt ombudsmanden kritisabelt.

Kundgørelse anses som en nødvendig betingelse for, at love, bekendtgørelser og kommunale vedtægter kan håndhæves overfor borgerne. Kundgørelse er derfor ikke kun vigtig i forhold til borgernes retssikkerhed, men også i forhold til myndighedernes mulighed for at anvende reglerne overfor borgerne.

Kommunen erklærede sig enig i vigtigheden af korrekt kundgørelse og oplyste, at kommunen vil ændre forretningsgangene, således at kommunen sikrer, at kommunens nuværende og fremtidige vedtægter bliver kundgjort i henhold til gældende ret.

Du kan læse ombudsmandens udtalelse her.

For yderligere oplysninger: Tlf. 32 78 10.