• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

”… vi er af den holdning at Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug ikke bør forskelsbehandle aktører i fiskeindustrien.” Sådan skrev en fiskerivirksomhed i en klage til ombudsmanden.

I klagen oplyste fiskerivirksomheden bl.a., at tre af virksomhedens datterselskaber havde modtaget en såkaldt omladningstilladelse fra departementet. Fiskerivirksomheden klagede over, at disse omladningstilladelser var afgrænset til et geografisk område, der var angivet med koordinater, men at en konkurrerende fiskerivirksomhed havde modtaget en omladningstilladelse, der ikke var afgrænset på denne måde.

Efter at have undersøgt sagen konkluderer ombudsmanden, at afgrænsningen af omladningstilladelserne ikke giver grundlag for kritik. Ombudsmanden har heller ikke grund til at antage, at afgrænsningen af tilladelserne skyldtes usaglig forskelsbehandling.

Ombudsmanden konkluderer dog også, at departementet ikke begrundede den geografiske afgrænsning af omladningstilladelserne tilstrækkeligt. Ombudsmanden bemærker, at dette kan have været medvirkende til, at fiskerivirksomheden fejlagtigt fik det indtryk, at der var tale om usaglig forskelsbehandling.

Du kan læse ombudsmandens udtalelse her.

For yderligere oplysninger: Telefon 32 78 10.