• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

I uge 14 og 15 gennemfører medarbejdere fra Ombudsmanden for Inatsisartut en informationskampagne i Tasiilaq-området i Østgrønland. Formålet med turen er at udbrede kendskabet til ombudsmanden og vejlede om mulighederne for at klage til ombudsmanden.

Alle er velkommen til at komme forbi og tale med ombudsmandens medarbejdere. Hvis man har en konkret sag, som man gerne vil drøfte med ombudsmandens medarbejdere, er det en fordel at medbringe eventuelle breve fra myndighederne om sagen.

Ombudsmandens medarbejdere kan træffes i følgende tidsrum:

Tasiilaq: Fredag 6. april 2018 kl. 13-16 i forsamlingshuset

Tiilerilaaq: Søndag 8. april 2018 kl. 12-15 på skolen

Kuummiit: Mandag 9. april 2018 kl. 14-17 på skolen

Sermiligaaq: Onsdag 11. april 2018 kl. 9-12 i forsamlingshuset

Kulusuk: Fredag den 13. april 2018 kl. 12-15 på skolen

HVAD KAN OMBUDSMANDEN HJÆLPE MED?

Ombudsmanden kan behandle klager over den offentlige forvaltning under Grønlands Selvstyre og kommunerne. I visse tilfælde kan ombudsmanden også behandle klager over Greenland Business A/S og INI A/S. Ombudsmanden kan derimod ikke behandle klager over f.eks. domstolene, politiet eller kriminalforsorgen.

Man kan både klage til ombudsmanden over afgørelser fra det offentlige, f.eks. afslag på offentlig hjælp, fiskerilicens eller aktindsigt, og over myndighedernes adfærd, f.eks. uhøflig og nedladende sprogbrug. Man kan også klage til ombudsmanden, hvis en myndighed er meget længe om at behandle en sag eller ikke besvarer henvendelser fra borgeren.

Hvis der er andre klagemuligheder i sagen, skal man udnytte dem, før man kan klage til ombudsmanden.

En klage skal indgives til ombudsmanden, inden der er gået et år.


Ombudsmandsloven kan læses her:

http://lovgivning.gl/lov?rid={CA8F46B2-92B7-4BCF-A7CF-4ADFD9D6B969}