• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

I en sag om afslag på uddannelsesstøtte udtaler Ombudsmanden for Inatsisartut, at Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke (departementet) ikke har hjemmel til generelt at undtage fjernstudier fra uddannelsesstøtte.

Ombudsmanden udtaler samtidig, at en undtagelse fra støtteberettigelse har direkte og bindende virkning overfor borgerne og derfor skal fastsættes i en bekendtgørelse. Ombudsmanden finder, at en sådan bekendtgørelse skal kundgøres efter de regler, som Inatsisartut har fastsat i inatsisartutloven om Inatsisartut og Naalakkersuisut. Ombudsmanden finder ikke tilstrækkeligt stærke holdepunkter for at antage, at departementet kan fravige de almindelige retningslinjer for fastsættelse og kundgørelse af retsforskrifter, hvilket departementet havde gjort ved alene at offentliggøre undtagelser fra uddannelsesstøtte på en liste på internettet.

Ombudsmanden henstiller til, at departementet genoptager sagsbehandlingen og behandler klagen i lyset af de anførte bemærkninger.

Derudover har ombudsmanden bedt departementet om at blive orienteret om, hvilke overvejelser udtalelsen giver anledning til.

Se ombudsmandens udtalelse her.

For yderligere oplysninger: Tlf. 32 78 10