• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

Ombudsmanden for Inatsisartut har besluttet at lukke sin undersøgelse af Kommune Kujalleqs sager om anbringelse af børn og unge uden for hjemmet, som blev startet op i sommeren 2015.

Det sker, efter at et tilsynsbesøg i kommunen fra selvstyrets tilsynsenhed bl.a. har afdækket væsentlige problemer i netop denne type sager, hvilket har fået kommunen til gennemgå samtlige anbringelsessager for at rette op på problemerne.

Derfor mener ombudsmanden ikke, at det på nuværende tidspunkt tjener noget formål at bruge ressourcer på at undersøge disse sager yderligere. Ombudsmanden vil dog følge med i, hvad kommunens gennemgang af sagerne fører til.

Undersøgelsen af Kommune Kujalleq var en del af en generel undersøgelse af, om de fire kommuner overholder loven, når de anbringer børn og unge uden for hjemmet. Undersøgelsen blev startet for at sætte fokus på et område, hvor kommunerne træffer nogle særdeles indgribende beslutninger. Selvom den slags beslutninger desværre kan være nødvendige for at hjælpe et barn, har både barnet og forældrene krav på, at deres rettigheder bliver overholdt.

Ombudsmandens undersøgelse af anbringelsessager i de tre øvrige kommuner fortsætter.

Du kan læse ombudsmandens brev til Kommune Kujalleq her

For yderligere oplysninger:

Ombudsmand for Inatsisartut Vera Leth, tlf. 32 78 10

BAGGRUND:

Ombudsmanden for Inatsisartut har til opgave at undersøge, om den offentlige forvaltning under Grønlands Selvstyre og de grønlandske kommuner handler i strid med gældende ret eller god forvaltningsskik. Det fremgår af inatsisartutlov om Ombudsmanden for Inatsisartut.

Enhver kan klage til ombudsmanden, men ombudsmanden kan også tage en sag op af egen drift. Derudover kan ombudsmanden gennemføre generelle undersøgelser af en myndigheds behandling af sager.