• Vil du have teksten pÃ¥ vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program pÃ¥ www.adgangforalle.dk - (Ã…bner nyt vindue)

Medlemmet af Naalakkersuisut for råstoffer har i pressen (Sermitsiaq, nr. 28, 11. juli 2014) udtalt, at dokumenter, der udveksles mellem Råstofstyrelsen og Miljøstyrelsen for Råstofområdet, er interne arbejdsdokumenter og derved undtaget fra aktindsigt.

At de pågældende dokumenter er interne og dermed – som udgangspunkt – kan undtages fra aktindsigt, forudsætter, at Råstofstyrelsen og Miljøstyrelsen for Råstofområdet er én og samme myndighed.

Da rigtigheden af denne retsopfattelse muligvis vil kunne anfægtes, har jeg i dag anmodet Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked, der er ressortdepartement for råstofområdet, om en udtalelse til sagen.

Da spørgsmålet om aktindsigtsreglernes korrekte anvendelse generelt – men ikke mindst også på råstofområdet – er af stor betydning, har jeg bedt Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked om at fremsende mig sin udtalelse hurtigst muligt.

Vera Leth